Az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete (IFELORE) országszerte programokat szervez a fiataloknak, például az életveszélyes helyzetek felismerésére (megelőzésre, ellátásra), az egészség megőrzésére, illetve a szabadidő hasznos eltöltésére irányulóakat.

Az egyesület legfontosabb közhasznú tevékenységei:
-életmentő tanfolyamok,
-egészségmegőrző foglalkozások és
-betegségmegelőző oktatások szervezése.
Az egyesület a tevékenységének nagyobb részét az iskolán kívüli foglalkozások szervezésével valósítja meg. Életmentő tanfolyamaink több iskola/egyetem (orvosi, állatorvosi) tanulói/hallgatói részére is látogathatók. Az egészségmegőrző foglalkozásainkat kitelepítjük a tömegsport-rendezvényekre (Old Lake Man, NATO Run) is. Betegségmegelőző oktatásaink iskolai- és lakóközösségek számára is elérhetőek. Programjaink közel felét a három bázistelepülésünkön (Budapest, Debrecen, Tatabánya) valósítjuk meg. Az egyesületi életünket Budapestről (KÖSZI) irányítjuk. Egyesületi logónk jogvédett.

Az IFELORE az alapítása óta eltelt 25 évben sok elsősegély-oktatást és versenyt, elsősegély- és mentési ügyeletet, egészségnapot, tömegsport- és szabadidős rendezvényt szervezett meg. Tevékenységével sok ezer fiatalnak adott motivációt és példát az egészségügyi pályára. Szakoktatók, ápolók, mentők, orvosok lettek tagjaink és önkénteseink. Sokan lettek a cégüknél elsősegélynyújtók, munkavédelmi szakemberek, tűzoltók. Talán a legnagyobb eredményünk az, hogy szeretik azt, amit tanultak, és mindazt hivatásszerűen végzik.
Az egyesületünk elmúlt évi főbb eredményei:
-életmentő oktatás, több mint 600 főnek lett megszervezve,
-egészségmegőrző foglalkozáson több mint 2300 fő vett részt,
-szabadidős rendezvények, több mint 700 fő részvételével zajlottak le,
-egyesületi önkénteseink száma 97 fő lett,
-oktatásaink és foglalkozásaink több mint 20 intézményben voltak.

Napjainkban az egészségügyi pályára egyre kevesebben jelentkeznek, így lassan elfogy a munkára jelentkezők száma. Mi próbálunk – az egészségügyi ifjúsági szervezetünk folyamatos munkájával – ezen javítani és a jövő egészségügyi feladataihoz lelkes szakembereket keresni, alapképzést, kedvet és példát adva nekik.
Két társadalmi szükségletet kívánunk kielégíteni:
-egészségügyi szükséglet (elsősegély, egészségmegőrzés, járványmegelőzés)
-oktatási szükséglet (tudás és a jártasság megszerzése)
Az egyesület működésének társadalmi hatásai:
-évente közel ezer fiatalnak biztosítunk hasznos időtöltést és tanulási lehetőséget
-önkéntes munkában több száz középiskolás teljesíthet iskolai közösségi szolgálatot
-közel száz fős önkéntes segítőt és kb. ötszáz fős tagságot tartunk közösségben
-40 ezer emberhez jutunk el egészségügyi szolgáltatásainkkal (2020. 12. 31-i adatok)

Egyesületünk közhasznú alapítvány.

Az elkövetkező hónapokban elsősegély-oktatásra és sportprogramok elsősegély-ügyeletére készülünk, illetve ifjúsági és szabadidős programban veszünk részt. Ezek megtalálhatóak a honlapunk PROGRAMOK menüpontjában! Figyeld programjainkat, s kapcsolódj be azokba! Ha képeket is keresel (frissítve: 2021. 01. 01.), akkor a  https://www.facebook.com/IFELORE oldalon találod meg.

Jelmondatunk: Elsősegélynyújtás = Életmentés!